EN LA LIBRERÍA BYRON

EN LA LIBRERÍA BYRON

El escritor cubano Alfredo Sainz Blanco

presenta su novela La última cena

 

 

“La última cena es una de esas novelas que surgen como las pepitas de oro en la batea del minero”, expresó la escritora y editora Belén Rojas, en la prestigiosa librería Byron de Barcelona, durante la presentación del libro del poeta y narrador cubano Alfredo Sainz Blanco, en la que destacó la musicalidad y ritmo que imprime el autor a lo largo de todo el relato. 

 

El escritor cubano radicado en Venezuela habló de su libro, de que lo escribió desde sus recuerdos cuando salió de Cuba, de anécdotas y letras de canciones que se entretejen en la trama, de su país natal, su herencia cultural y el ritmo impreso en su cotidianidad. 

 

“Releo nuevamente estos textos, unas doscientas páginas, que danzan ante mis ojos con un ritmo cadencioso, musical, lúdico y atrevido. En ella se cuenta la historia de la familia Barbiam, en un espacio geográfico que el autor denomina «El Cayo» (tal como lo hace Faulkner en su mítico Yoknapatawpha). Un sitio con la exuberancia caribeña, su luz, su belleza, su esencia y su drama”, expresó Belén Rojas.

 

Durante la presentación se reprodujeron piezas musicales cubanas que invitaban a la audiencia a imaginarse en esa isla llena de música y algunos hasta se pararon a bailar.

 

La directora de BMC Edicions agradeció al espacio y posteriormente habló de su experiencia como lectora de la novela: “El libro llegó a mis manos durante la pandemia, comencé a leerlo por la tarde y no paré hasta la madrugada…”, comentó Sonia García, ante decenas de personas que pidieron la firma del autor, después de comprar su libro.

A LA LLIBRERIA BYRON

L’escriptor cubà Alfredo Sainz Blanco

presenta la seva novel·la La última cena

 

 

“La última cena és una d’aquelles novel·les que sorgeixen com les llavors d’or a la batea del miner”, va expressar l’escriptora i editora Belén Rojas, a la prestigiosa llibreria Byron de Barcelona, durant la presentació del llibre del poeta i narrador cubà Alfredo Sainz Blanco, en què va destacar la musicalitat i ritme que imprimeix l’autor al llarg de tot el relat.

 

L’escriptor cubà radicat a Veneçuela va parlar del seu llibre, que el va escriure des dels seus records quan va sortir de Cuba, d’anècdotes i lletres de cançons que s’entreteixeixen a la trama, del seu país natal, la seva herència cultural i el ritme imprès al seu quotidianitat.

 

“Rellegeixo novament aquests textos, unes dues-centes pàgines, que dansen davant dels meus ulls amb un ritme cadenciós, musical, lúdic i atrevit. S’hi explica la història de la família Barbiam, en un espai geogràfic que l’autor anomena El Cayo (tal com ho fa Faulkner al seu mític Yoknapatawpha). Un lloc amb l’exuberància caribenya, la llum, la bellesa, l’essència i el drama”, va expressar Belén Rojas.

 

Durant la presentació es van reproduir peces musicals cubanes que convidaven l’audiència a imaginar-se en aquesta illa plena de música i alguns fins i tot es van aturar a ballar.

 

La directora de BMC Edicions va agrair a l’espai i posteriorment va parlar de la seva experiència com a lectora de la novel·la: “El llibre va arribar a les mans durant la pandèmia, vaig començar a llegir-lo a la tarda i no vaig parar fins a la matinada…”, va dir Sonia García, davant desenes de persones que van demanar la signatura de l’autor, després de comprar el llibre.